Air Review – How We Got By

Voordat Velvet Blue Music vertegenwoordiger Jeff Cloud me naar aanleiding van de bespreking van Starflyer 59‘s Young In My Head benaderde, had ik nog niet eerder van Air Review gehoord. Toch draait deze band uit Dallas alweer een decennium mee met een eigen mix van melancholische synth pop, R&B en rock. Na hun tweede album Low Wishes (2013) verloor voorman Doug Hale in 2016 een adoptiekind, verloor toetsenist Richard Carpenter zijn schoonmoeder en bassist Jeff Taylor zijn schoonvader. Bassist Dragan Jakovljevic en zijn vrouw worstelden met kinderloosheid. Zoals je begrijpt gaat privé dan even voor werk of hobby en hebben deze ellendige gebeurtenissen hun weg gevonden naar de teksten op het nu verschenen derde album How We Got By.

Rauwe teksten als “After all the sleepless and the breathless nights you will sleep alone. When you come and find me in the afterlife I will take you home.” (Sleepless Nights) of “Were you pardoned from all my dreaming From the moment they took you away were you absolved of all my hopes. I know you won’t be coming home.” (You Won’t Be Coming Home) liegen er niet om. En hoe luchtig You Gotta Love Somebody ook klinkt, of je meebeweegt op het pulserende Bobby, is de onderliggende boodschap “Bobby when you leave, I worry she won’t feed you. I’m starting to believe Jesus will not hear you crying out. Or does he even care at all.”

Zware kost tot en met de afsluiter Fall Along: “We drove all night all alone and we don’t talk until we get home. Sacred thoughts are less the more we fall along. I was always gonna take the rest of our lives to get where we’re going.” Muzikaal zit het prima in elkaar. Overtuig jezelf en luister via de afspeellijst hieronder.https://open.spotify.com/album/7LuUQaCy0z0ulxwAJpHo9h?si=B1q4i3gNSuO8fRT18eRtpQ