Switchfoot – Live from the Native Tongue Tour

Deze dagen is de Amerikaanse alternatieve rockband uit San Diego, Switchfoot op tour door Europa, een aantal optredens zijn de mannen de support act voor Bon Jovi. Op 15 juli hoop ik Jon Foreman c.s. weer live te zien in De Melkweg. Eind mei kwam best wel verrassend de 6-song EP Live from the Native Tongue Tour uit op streaming audio platforms. Van Take My Fire werd een videoclip tijdens het concert in The Tabernacle, Atlanta geschoten als visuele kennismaking. Geluidskwaliteit in Native Tongue is prima; als vergelijkingsmateriaal is de studioversie van het gelijknamige, in januari 2019 uitgebrachte album, als afsluiter opgenomen. Voices, Let It Happen en een akoestische uitvoering van All I Need rond één microfoon geven de concertganger wat tastbaars dat het live gevoel in je huiskamer, auto of mobiel brengt.