Jan Martijn Abrahamse – Breekbaar Halleluja: onderweg met de pelgrimspsalmen

De vijftien psalmen 120 t/m 134 zijn de zogenaamde pelgrimspsalmen. Met het boek Psalmen dit seizoen centraal in de groeigroep die ik leid, groeit opnieuw de bewondering voor het dicht bij het leven staan van de psalmen, zo ook in deze reeks. Van blijdschap tot wraakgevoelens, verlangen naar God, rust, schuld en vergeving. De diverse componisten zijn onderweg met God, zoals ook wij als christenen dat zijn als volgers van de Weg, Gods zoon Jezus Christus. Jan Martijn Abrahamse neemt je in Breekbaar Halleluja: onderweg met de pelgrimspsalmen psalm voor psalm mee om uitleg te geven, illustraties met Netflix films en liedjes, boeken en achtergrondartikelen te geven, groei- of gespreksgroepen in de kerk of gemeente vragen mee te geven en voer voor verdere verwerking.

Je zou alleen op deze vijftien psalmen een jaar lang vooruit kunnen om ze te overdenken en in de praktijk te brengen. Van gesprek in je kerk of gemeente over de vormgeving van de liturgie, de plaats van aanbidding en het opheffen van handen tot en met hulpverlening in de buurt, steunen van organisaties als Open Doors, In Justice Mission of Dorcas. Hoe ga je als gemeente om met schuld, zorg voor de schepping en contacten met moslims? Een inspirerend boek, dat ik na lezing van een exemplaar van de bibliotheek, graag zelf wil(de) kopen.

Over de auteur

Jan Martijn Abrahamse (1985) is docent systematische theologie en ethiek aan de Christelijke Hogeschool Ede en als ‘research fellow’ verbonden aan het Baptisten Seminarium. Begin januari 2018 promoveerde hij op de ambtstheologie van Robert Browne (‘The Stripping of the Ministry‘, VU Amsterdam).