Ingrid Michaelson – Stranger Songs

Het negende studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Ingrid Michaelson, Stranger Songs, is een volwaardig soft popalbum geworden. Fans van bijvoorbeeld Katie Herzig zullen ermee in hun nopjes zijn. Herzig zelf kom je als liedjesschrijfster tegen in de credits van Hey Kid, Christmas Lights, Mother en Take Me Home. In Young and in Love lijkt de spraakzang op die van Lauren Mayberry (CHVRCHES).  De Netflix SF/horror serie Stranger Things inspireerde Michaelson tot het componeren van diverse liedjes, handig zo vlak voor het 3e seizoen van de reeks. Verder is dit album een ‘natuurlijke uitbreiding’ van een ander project, de muziek voor de Broadway musical bewerking van The Notebook, een film uit 2004.

Toch kun je ook prima naar het album luisteren zonder de serie of film te kennen. Thematiek als verliefd worden, de ander op gezette tijden haten (Hate You), of eigenlijk toch niet, missen (Missing You) en de waarde van een beste vriend(in) (Best Friend) en Kerst doorbrengen met familie (Christmas Lights) is universeel. Elf liedjes in 36 minuten is niet veel in de traditionele zin van een full-album of CD waar meer dan het dubbele aan audio op past. Niettemin is elke luisterbeurt een plezierig half uurtje.