Elyxr – Eternal Life Eternal Youth

Via Color Theory en de Pansentient New Synthpop Daily afspeellijst werd ik op het spoor van synth pop act Elyxr gezet die onlangs hun Eternal Life Eternal Youth album via Bandcamp uitbracht. In 2017 is toetsenist en producer Kasson Crooker (Symbion Project, Freezepop) dit muzikale samenwerkingsproject gestart, zoals Joey Belville (The Echoing Green) dat met Pristina deed: verschillende vocalisten uitnodigen voor eigen en andermans liedjes.

Kurt Larson (Information Society) is te horen in de 6 minuten moddervette 80’s sound van Strange Stubborn Proud. Casey Desmond (CMB) zingt in het mid-tempo, radiovriendelijke anti-love song Take Me There. “I don’t want to think about love. Every time I do it kills my buzz.” Voordat Eye for an Eye echt op dreef is, moet je even doorbijten. Hier is Crooker wel los gegaan. Spraakzang wordt verzorgd door Katrina Kope die in 2017 met Crooker ook de single Crystalline opnam. Kope is ook te horen op de Blondie cover Heart of Glass.

Elissa LeCoque (Kodacrome) past goed bij de synthpop for a darkened room in Planes. Ook verzorgt ze de afsluiter Engine, destijds de eerste single van Elyxr. Zoetgevooisd en gelaagd klinkt Melissa R. Kaplan (van trance band Splashdown) in het warme Lakeside. Ze zingt ook in Such Letting Go is Love, dat ook eerder als single werd uitgebracht. Brian Hazard (Color Theory) heeft een eigenzinnige invulling voor The Last Days of Summer.

Labelmaatje Sonja 3v3t3a (The Planets Won’t Let You Sleep Tonight) is dromerig in A Love Song with Consequences. Drie kwartier in tien nummers die de aangename kanten van eigentijdse synth pop laten zien.

[bandcamp width=600 height=1036 album=18024885 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5]