The Afters – Fear No More

Eind mei kwam Fear No More, het zesde studioalbum, drie jaar na het aangename Live On Forever, van de Amerikaanse pop / rock band The Afters uit. In de aanloop naar de releasedatum kon ik al kennismaken met het up-tempo What Home Feels Like. Meteen in de tweede track, is I Will Fear No More, een power balla, dat een weerslag is van de persoonlijke worsteling en het vertrouwen daarbij op God. Pianospel is ook de basis onder Well Done. Het gas gaat er weer op in het vrolijke Lightning, dat uitnodigt mee te klappen en te stappen.

Rustiger gaat Forever and Always, na een minuut meldt zich de arpeggiator. Herhalingen ontsieren het nummer. Pff, ook Wait is de rust zelve. It All Starts Now poogt iets van stadionrock neer te zetten, waarna Welcome to the Future electropop brengt, gevolgd door Dancing on Top of the World (clichés te over, merk ik), dat veel te langzaam gaat om wie dan ook te prikkelen het glas neer te zetten en naar de dansvloer te gaan. De ballad I Run to You sluit het tiental af met een interpretatie van de parabel van de verloren zoon. Een vlees noch vis plaat.