Starflyer 59 – Young in My Head

Jason Martin is met zijn band Starflyer 59 terug met Young in My Head, het 15e volledige album van de mannen. Jason is vrachtwagenchauffeur en doet muziek erbij, hoewel het productieve decennia zijn geweest sinds 1994, als je ook zijn nevenprojecten, muzikale voorlopers en zijstappen meerekend (Dancehouse Children en The Brothers Martin met zijn broer Ronnie Martin, verder Pony Express, Bon Voyage, White Lighter, Neon Horse en Lo-Tom). Muzikaal vanaf Hey, Are You Listening? tot aan Crash heel herkenbaar. Consistente new wave . indie rock met laaggestemde vocalen. Bandleden zijn tegenwoordig verder bassist Steven Dail (Project 86, Inner Means, Crash Rickshaw, Bloodshed), toetsenist TW Walsh (TW Walsh, Pedro the Lion, Lo-Tom, The Soft Drugs) en drummer Charlie Martin (de inmiddels 16-jarige zoon van Jason).

https://www.youtube.com/watch?v=Q-G_qo47Iss

Als de liefde toeslaat, wordt alles anders, klinkt het in Not That I Want To. Cry en later ook Junk neigen naar het werk van Daniel Amos, terwijl de wiebelende synths in Remind Me en Cain eerder aan de Twin Peaks soundtrack doen denken dan aan hippe 2019 popdeuntjes. De rock is terug in Smoke, Wicked Trick en Cain. En ook Crash is solide mid-tempo rock. Iedereen kan neerstorten. Martin reflecteert in Cry “The thought of getting too old / Well, it makes me want to cry”. Is het einde nabij, de muzikale erfenis doorgegeven aan zoon Charlie?