SCHWARZ – White Room

      No Comments on SCHWARZ – White Room

Roland Meyer de Voltaire, qua naamgeving een soort vleesgeworden symbiose van Duitsland en Frankrijk gebruikt SCHWARZ als artiestennaam. Als kind van Duits/Boliviaanse ouders groeide Roland op in Bonn, Dublin, Moskou en Peking. Hij ging gitaar spelen en ontwikkelde zicht tot producent van filmmuziek en zanger. De besnorde zanger hoorde ik voor het eerst in Avalanche en New Day op het Morgenstund album van Schiller. Verder was Roland naast voorman van de indie-rockband Voltaire (sinds 2003 actief) zijn al samenwerkingen met Craig Walker (ex-Archive), DJs Feder, CMC$ en Michael Prado en producer Robot Koch aangegaan. Hij heeft na de EP In Your Eyes (2018) een volledig eerste album White Room uitgebracht met aangename Engelstalige popmuziek. Lead singles Beneath The Skin, Dream en The Others moeten de luisteraar interesseren om de rest van de 13 ‘hoeken’ tellende witte kamer te verkennen. In het in eind mei als single verschenen Leftwing Duck is het de zoektocht naar een plek om je met je geliefde thuis te voelen in Las Vegas of Los Angeles. Het album opent met The Others.

Qua klankkleur zal je de mix van pop, filmmuziek en eletronica niet verbazen. Goede voorbeelden zijn I Stand, Outside Looking In en Cold Sunlight. Bas van Nienes ten tijde van Anderson kon de broer van Roland zijn in deze tracks, Change en Good Time. Pianospel onder de Empty Space, White Room en het puntige Ghost of You. Vrouwelijke versterking is te horen in Beneath the Skin, een Schiller-esque track is Shine. Een geslaagd solodebuut van een ervaren artiest.