Newsboys – United

      No Comments on Newsboys – United

Voor United gingen huidige en voormalige Newsboys leden gezamenlijk naar de studio. Zowel Peter Furler als Michael Tait, Phil Joel, Duncan Phillips, Jeff Frankenstein en Jody Davis dus. Via FairTrade Services werd het resultaat uitgebracht, dat het logische vervolg is van de reunie tour in 2018. Greatness Of Our God werd als eerste single op het publiek afgeworpen. United werd geproduceerd door Peter Furler en Geoff Duncan. Furler, voorman van de band en de man achter hits als He Reigns, Entertaining Angels en Shine schreef ook vier van de tien liedjes, waaronder This I Know, Love One Another en Only The Son (Yeshua).

De melodieën en arrangementen zijn onvervalste Newsboys tracks, stuk voor stuk kunnen ze de christelijke radiozenders op. Lof aan God en oproepen om elkaar lief te hebben. Geen persoonlijke beslommeringen, laat staan onverwachte uitspattingen of muzikale koerswijzigingen. Op Love One Another is Kevin Max, met Michael Tait tweederde van DC Talk, te gast. Michael Tait schreef mee aan de afsluiter Never Too Far Away. Voor Set Me Ablaze werd een beroep gedaan op de Australische Mia Fieldes, Bryan & Katie Torwalt (Jesus Culture) en aanbiddingsmuziek maker Jacob Sooter.

Op de digitale deluxe editie van United (Apple Music, niet Spotify) is ook de 2017 hit The Cross Has the Final Word en Rejoice te vinden. Deze twee liedjes zijn door Peter Furler met Steve Taylor geschreven. Tenslotte vind je remixes (ook heel Newsboys!) van Greatness of Our God en Only The Son (Yeshua) en de United: The Story Behind The Album, een exclusief interview met Furler en Tait. United toont de kracht van samenwerking, maar is eenmalig. Twee lead zangers aanhouden zien Furtler en Tait niet zitten.