Jeroen Horlings – De doorbraak van de elektrische auto

Voor de mensen die al een elektrische auto rijden of er hard over zitten te denken, is De doorbraak van de elektrische auto van Jeroen Horlings een aanrader. Hij zet helder diverse aspecten van het elektrisch rijden uiteen, geeft praktische tips en overzichten. Van de geschiedenis van de elektrische auto tot een overzicht van de courante modellen, antwoorden op veelgehoorde vragen over accuduur, indirecte vervuiling, laadpalen en typen stekkers. Wat Horlings betreft was 2018 het jaar van de doorbraak, een tipping point op de curve van exponentiële groei. Wat zijn de invloeden van hoge of juist lage temperaturen, regeneratief remmen en je rijsnelheid? Het boek gaat in op total cost of ownership, beschikbaarheid van tweedehands modellen en one-pedal driving.

Kun je wel op vakantie met een electric vehicle (EV)? Is een waterstofauto een alternatief? En tot slot een beschouwing in verhaalvorm. Ja, deze 2018 editie kijkt al wat vooruit naar de in 2019 op de markt komende EV’s, zal de komende jaren of een herziene druk of een opvolger van De doorbraak van de elektrische auto moeten komen. Erg behulpzaam. Pionier Vincent Evers schreef het voorwoord en schaamt wat video plugging niet.

De auteur over zichzelf
Sinds 1998 schrijf ik als journalist artikelen voor diverse media. Voor tijdschriften, kranten, websites, maar ook in de vorm van boeken.
De rode draad in al die woorden, is technologie. En dan met name hoe technologie de mens kan helpen, de wereld een stukje kan verbeteren en voorziet in nieuwe praktische mogelijkheden.
Ik schrijf daarover om andere mensen te informeren en dingen te leren, het liefst op zo’n manier dat het begrijpelijk voor iedereen is. Dat doe ik bijvoorbeeld met mijn fotoboeken, maar ook met mijn achtergrondartikelen op Tweakers.
De essentie is dus het vertalen van complexe technische materie naar begrijpelijke tekst, eventueel aangevuld met voorbeelden en illustraties.