Bart van der Schagt – Provinciewandelgids Overijssel west

Sneller dan dat ik zijn routes kan wandelen, is er alweer het 10e deel verschenen in de reeks Provinciewandelgidsen. Deze keer staat het afwisselende landschap van West-Overijssel, ofwel in de schijnwerpers. Van de moerasbossen in de Weerribben en Giethoorn, het Hollands Venetië, en de heerlijkheid van Eese in de Kop van Overijssel mogelijke thuiswedstrijden voor mij rond de Vecht vanuit Ommen of Dalfsen, landgoederen bij Heino en Olst, de Sallandse heuvelrug verkennen vanuit Lemelerveld, Nijverdal, Holten, Rijssen of Markelo tot en met stadswandelingen in Kampen, Zwolle en Deventer. Van der Schagt heeft routes tussen de 7 en 22km uitgezet. Raalte, in de herfst uitvalsbasis van de Sallandse Wandelvierdaagse, is opgenomen met een landelijk rondje. Zo ongeveer allemaal bekend terrein, niettemin uitnodigend voor de beginnende of gevorderde wandelaar die de tuin van Nederland met eigen ogen wil komen bewonderen. De routes zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en bevatten tips voor horeca en bezienswaardigheden onderweg of tips voor mensen die bij een rivier bijvoorbeeld door de uiterwaarden in plaats van over een geasfalteerd fietspad willen wandelen.

Over de auteur

(Wandel)Bart van der Schagt is de geestelijk vader van de zeer populaire wandelrouteseries ‘Groene Wissels’. Daarnaast is hij de bouwer van de internationale NS-wandelingen, productent van de NS-themawandelroutes en NS-wandelboekjes, wandeladviseur bij NS, Supporter van Bewegen en NS-wandelambassadeur. Meer info op www.wandelbart.nl of @wandelbart.