Frozen Plasma – Pakt

Anders dan voor een best of album singles en hits compileren koos de voorman van de in 2005 vanuit VNV Nation opgerichte Duitse futurepop formatie Frozen Plasma, Vasi Vallis, voor een andere aanpak. Tegen de tijdgeest van isolationisme en protectionisme in, besloot hij Frozen Plasma songs te laten inzingen door muzikale vrienden om tezamen Pakt te vormen. De vocalisten Thomas Leczendski (Sitd), Xavier Morales (Ruined Conflict), Paul (The Saint Paul), Charly Barth-Ricklefs (Ice Factory), Casi (RROYCE), Jimmy Machon (Lights of Euphoria), Dennis Schober, Daniel Pad (ES23), André Steinigen (VERSUS) en Nils Upahl (Beyond Obsession) kozen hun favoriete liedje en een tiental herinterpretaties is het resultaat. Vergelijken met de zang van Felix Marc doe je toch, soms verrast de nieuwe versie, anders de originele.  Geen overlap in nummers of alternatieve uitvoeringen, 10 unieke liedjes in gezamenlijkheid met uniek stemgeluid vormgegeven op één virtueel podium. Gemeenschap gepraktizeerd. Frozen Plasma tourt met hun vrienden in Duitsland. Beschouw dit als een aardigheidje voor de fans. Hopelijk komt er snel een echt nieuw album.