Bart van der Schagt – Provinciewandelgids Gelderland Rivierenland

In alweer de negende in de reeks provinciewandelgidsen presenteert Bart van der Schagt opnieuw 22 wandelroutes, ditmaal in Gelderland Rivierenland. De lengte varieert van 6km struinen door Waalstad Nijmegen tot 19km in het hart van de Betuiwde of het Land van Maas en Waal rond Druten. De routes De rondwandelingen zijn met openbaar vervoer bereikbaar. Ook is aangegeven of de hond meemag. Deze Gelderse streek biedt natuurlijk veel rivierwater, maar ook romantische kastelen, boerenland en groene ‘industrie’. Van Culemborg tot Amerzoden en van Heukelum tot Bemmel kun je aan de wandel.

Bij elke wandelroute staat op de eerste bladzijde een zoeknummer. Op wandelzoekpagina.nl kunt u reacties van wandelaars lezen, gps-tracks en de meest recente routebeschrijvingen downloaden. Bij de routes staat een klein oriëntatiekaartje. Heeft u behoefte aan een grote gedetailleerde
topografische kaart met daarop ingetekend de route, dan kunt u deze
tegen een geringe vergoeding downloaden op wandelzoekpagina.nl.

Over de auteur

(Wandel)Bart van der Schagt is de geestelijk vader van de zeer populaire wandelrouteserie ‘Groene Wissels’. Daarnaast is hij de bouwer van de internationale NS-wandelingen, producent van de NS-themawandelroutes en NS-wandelboekjes, wandeladviseur bij NS, Supporter van Bewegen en NS-wandelambassadeur.

Bart heeft een hekel aan wandelroutes die alleen maar door natuur en landelijk gebied komen, hij wil ook genieten van leuke dorpjes en gezellige stadjes. Zijn wandelroutes dragen dan ook dat karakter: het zijn rondwandelingen vanaf een station of bushalte. Zo maken wandelaars kennis met de plaats van vertrek. ‘Zoveel mogelijk onverhard’ heeft bij zijn routes niet de hoogste prioriteit, wel de beleving van dorp/stad en land. Dát maakt zijn routes onderscheidend en zo geliefd.