Bart van der Schagt – Provinciewandelgids Gelderland Achterhoek

Er is weer een nieuwe wandelgids van (Wandel)Bart van der Schagt verschenen. In de Provinciewandelgids Gelderland Achterhoek, de achtste in de reeks vind je 22 routes door steden en dorpen en alles ertussenin in de Gelderse streek Achterhoek. Van stadswandelingen in Zutphen en Doesburg, het boekenstadje Bredevoort tot de kastelen en landgoederen rond Vorden. Coulissenlandschap, de IJssel, klei, zand en bos. De routes variëren van 5 tot 23km. Starten en eindigen bij haltes van bus of trein is aan gedacht, net als vermeldingen van de horeca onderweg.

Het eigene aan Barts routes is de combinatie van landelijk gebied en verkenning van steden en dorpen, niet per se voor zandpadgarantie gaan en bereikbaarheid per openbaar vervoer. Bij elke wandelroute staat op de eerste bladzijde een zoeknummer. Op wandelzoekpagina.nl kun je reacties van wandelaars lezen, gps-tracks en de meest recente routebeschrijvingen downloaden. Bij de routes staat een klein oriëntatiekaartje. Heb je behoefte aan een grote gedetailleerde topografische kaart met daarop ingetekend de route, dan kun je deze tegen een geringe vergoeding downloaden op wandelzoekpagina.nl. Wandelschoenen aan en gaan!

Over de auteur

(Wandel)Bart van der Schagt is de geestelijk vader van de zeer populaire wandelrouteserie ‘Groene Wissels’. Daarnaast is hij de bouwer van de internationale NS-wandelingen, producent van de NS-themawandelroutes en NS-wandelboekjes, wandeladviseur bij NS, Supporter van Bewegen en NS-wandelambassadeur.

Bart heeft een hekel aan wandelroutes die alleen maar door natuur en landelijk gebied komen, hij wil ook genieten van leuke dorpjes en gezellige stadjes. Zijn wandelroutes dragen dan ook dat karakter: het zijn rondwandelingen vanaf een station of bushalte. Zo maken wandelaars kennis met de plaats van vertrek. ‘Zoveel mogelijk onverhard’ heeft bij zijn routes niet de hoogste prioriteit, wel de beleving van dorp/stad en land. Dát maakt zijn routes onderscheidend en zo geliefd.