Rondé – Flourish

      1 Comment on Rondé – Flourish

De Utrechtse band Rondé (samenkomen in het Spaans), in 2014 ontstaan aan de Herman Brood Academie, is twee jaar na het titelloze debuutalbum terug met Flourish. Het dozijn popliedjes werd opnieuw in Berlijn opgenomen met producer Niels Zuiderhoek (Kensington, VanVelzen). De vijfkoppige formatie ken je wellicht van hits als Run, Why Do You Care, Naturally en Headlights. Voor de single Naturally ontving de band in april 2018 de Schaal van Rigter voor meest gedraaide single van Nederlandse bodem op Radio 3FM. De hamvraag bij een tweede album, kan het succes van het eerste geëvenaard of uitgebouwd worden, is wat mij betreft op Flourish positief beantwoord. Het twaalftal (synth)popliedjes ligt lekker in het gehoor, het aparte stemgeluid van Rikki Borgelt blijft intrigeren en een persoonlijke noot ontbreekt niet. Zo schreef ze afsluiter All That Was Left voor haar tien jaar geleden aan kanker overleden vader.

Meevoelen en -zingen ligt dan voor de hand. Luister anders eens naar de huidige single Calling, dat op de plaat na de sterke opener Down volgt..

Gedachtenspinsels (Fourteen), dansbare tunes (Anyone, No Worries, We Got It) en luisterliedjes in mid-tempo of langzamer (New Day, Difference). Het liedje Be Mine gaat al een jaar mee op concerten. Prima, dat dit lekkere nummer ook op Flourish is gezet.

Met gitarist Armel Paap, drummer Sharon Zarr, bassist Cas Oomen en toetsenist Adriaan Persons heeft Rikki een overtuigende tweede album afgeleverd.