Delain – Hunter’s Moon

      No Comments on Delain – Hunter’s Moon

Opener Master Of Destiny laat een krachtig visitekaartje achter. Alle elementen van symfonische metal, het betere gitaarwerk, ingeblikte strijkers uit de synths van Martijn Westerholt, uithalen van Charlotte Wessels, stevige drumwerk van nieuweling Joey de Boer en een drijvende bas van Otto Schimmelpenninck van der Oije onder het mid-tempo liedje: alles klopt. Welkom op het nieuwe album Hunter’s Moon van Delain, een combinatie van een 4 song EP, de afsluiter van de trilogie die Lunar Prelude en Moonbathers als voorgangers had, en een live concertregistratie uit Tivoli Utrecht tijdens de Danse Macabre-tour in 2017. Het titelnummer dendert je speakers uit. Sprankelend pianospel introduceert het derde nieuwe nummer, The Silence Is Mine, dat nadat de gitaren van Timo Somers en Merel Bechtold het overnemen luisteraars uitnodigt te headbangen. Het door Merel Bechtold geschreven Art Kills zet het maar eens quasi serieus aan, inclusief grunts van Twan Driessen (Hibakusha).

Het tiental live tracks met Ruben Israel (Lesoir) achter de kit en George Oosthoek (Orphanage) met grunts in Hands of Gold en gastvocalist Marco Hietala (Nightwish) op bijna alle andere nummers zijn kwalitatief goed. In Scarlet is celliste Elianne Anemaat (Celestial Season) te horen. De set bevat één cover, Scandal (origineel uit 1989 van Queen). Maar ja, ik had liever een volledig nieuw album gehad, in plaats van een zoethoudertje voor bij een volle maan….in afwachting van het eind van 2019.