Ben Tiggelaar – De ladder

      1 Comment on Ben Tiggelaar – De ladder

Van schrijver, columnist, trainer en spreker Ben Tiggelaar las ik eerder Dit wordt jouw jaar en MBA in één dag. Goede voornemens te over, kasten vol zelfhulpboeken. Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen – op je werk en thuis – niet makkelijk is. Effect van persoonlijke ontwikkelingstrainingen, seminars en praktijklessen is zo vluchtig. Ben Tiggelaar wil met De ladder een slim en eenvoudig model bieden om beoogde veranderingen wel te laten werken: een ladder met drie treden. De bovenste is het doel dat je nastreeft, de middelste het gedrag dat nodig is om dat doel dichterbij te brengen. Gedrag dat zo is geformuleerd dat je het kunt voordoen en nadoen. De onderste tree is de support, de ondersteuning die nodig is om je gedragsvoornemen ook echt uit te voeren. Technieken die gedrag op gang helpen en houden. Veel veranderingen mislukken omdat de support slecht of niet is geregeld.

Door te gaan voor ridicuul kleine stapjes is voortgang wèl mogelijk en kun je achteromkijkend zien dat je dag beter besteden, anders omgaan met situaties, bestendigen van een relatie, etc. wel lukken. Het boek biedt na de uitleg van het model een scala aan praktische inzichten en tips op het gebied van de veranderpsychologie. Tiggelaar laat daarmee zien zowel de hedendaagse denkers en schrijvers te kennen èn inzichten te kunnen toespitsen op de stappen die we allemaal zo graag willen zetten naar een betere versie van onszelf, een mooiere wereld en een erfenis vor de volgende generatie.

Over de auteur

Dr. Ben Tiggelaar is onafhankelijk gedragswetenschapper en auteur. Hij studeert al ruim dertig jaar op leiderschap en verandering. Zowel in Nederland als daarbuiten geldt hij als een van de absolute topsprekers en trainers binnen zijn vakgebied.

Ben schreef meerdere bestsellers, waaronder Dromen, durven, doen, Mooi werk, Dit wordt jouw jaar! en MBA in één dag. Daarnaast schrijft hij een wekelijkse column voor NRC Handelsblad over werk en management.

Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.