Andy Hunter – Presence 3

Na Presence (2016), Presence 2 (januari 2018) kwam 7 december 2018 het derde album in de reeks instrumentale ambient van de Britse DJ en producer Andy Hunter uit. Was de eerste Presence nog exclusief gekoppeld aan een mobiele applicatie met overdenkingen en de belofte om op dat mobiele platform verdere muzikale en thematische aanvullingen te doen, is Presence 3 ‘gewoon’ via Bandcamp, iTunes en Amazon uitgebracht. Helaas vertelt de website of de release informatie geen achtergronden bij het album. Storm is met singer/songwriter Edie Bens uit Wales gemaakt. Verder zijn negen van de tien nummers vooral om rustig naar te luisteren. Iets steviger is de Presence remix van Raining Sunshine. Stille tijd is stille tijd, zeg ik altijd maar. Je gedachten gaan maar zo aan de wandel, als je de Bijbel voor je neus en muziek als Presence op je oren hebt. Naar wie luister je dan? Presence 3 is voor mij dan ook aardige achtergrondmuziek zonder pretenties. Anders had Andy Hunter zijn bedoelingen maar duidelijk moeten maken.