Thomas Azier – Stray

      No Comments on Thomas Azier – Stray

De opvolger van Rouge (2017) van de Fries Thomas Azier, Stray, heeft alweer heel wat afspeelbeurten in Spotify gehad. Tijd voor een nadere kennismaking met de globetrotter die naast zijn wortels in het Friese Nijeberkoop inmiddels Berlijn, New York, Abidjan en Kytoto tot zijn woon- of verblijfplaatsen heeft mogen rekenen. Blazers en electronica elkaar omhelzend in de opener The Dreamer in Her. Verhalend als in Echoes of The Girl Beneath the Lion, appellerend aan de diep in de 80’s gewortelde Kevin Max (Nightrunner) of David Bowie (Vertigo).

Azier kan overweg op piano (Color! Color! en de ballads Mother of Pearl en Smoke), levert spraakzang in White Horse of vettige synth rock in Hymn. Hij roept het uit: “I’m in love!”  Het ijle Satellite verraadt wel Azier’s Nederlandse Engels.

Na het instrumentale electronica tussenspel One by One is het dan alweer tijd voor de afsluiter Anemone Dreams. 41 minuten luisterplezier.
[spotify spotify:album:2PbpPRXDQNsfvXhOnbUO1A ]