Georgi Kay – Where I Go to Disappear

Georgi Kay, de artiestennaam van Georgina Kingsley bracht in november 2018 haar independent full album debuut Where I Go to Disapear uit. De Londense speelt en zingt al sinds haar vroege tienerjaren in bandjes, deed in Australië mee met schrijfwedstrijden, acteerde in de serie Top of the Lake, de Netflix film Residue. Ze won prijzen voor het dansbare In My mind, waarvoor ze samenwerkte met de Australische DJ’s Feenixpawl and Ivan Gough. De track werd in 2012 door Axwell (Swedish House Mafia) geremixt. Even kijken of luisteren en je herkent de melodie. Overigens is het origineel aardig in lijn met de sound op Where I Go to Disappear.

in 2018 nogmaals door de Litouwse DJ Dynoro, dat het aantal streams op een half miljard zette. Deze dame heeft na haar EP uit 2016 al getourd met Ed Sheeran en INXS. Vocaal heeft ze wat weg van Kateboy, de thema’s en muzikale setting is wat donkerder met een bewuste greep in religieus vocabulaire als hemelpoorten, God, duivel, zonde, hel en redding, maar ook politiek en eenzaamheid. Liedjes met titels als Heavenly Gates en God Complex intrigeren me. Voor het mid-tempo Toxins is een video uitgebracht. “Sinking in my tears. Drowning in sin. If this ain’t who I am.Then I don’t know where to begin,” Rauwe menselijkheid.

De co-productie in Los Angeles met vriend Steve Rusch (Avril Lavigne, Colbie Caillat, Shakira, e.v.a.) pakt consistent uit. Geen EDM/dance, maar synth pop for a darkened room luisterliedjes. Oorwurmpjes als Lone Wolf, Wake Up en Heavenly Gates. Zelf vindt ze de als laatste gecomponeerde American Psycho (#2) en de zwoele afsluiter Valentine haar beste van het album.