Tatiana de Rosnay – De familiereünie

De alweer vijfde roman van Tatiana de Rosnay die ik gelezen heb, speelt zich voornamelijk af in een door een overstroming van de Seine geteisterd Parijs, waar de familie Malegarde uit diverse windstreken bijeengekomen is voor een reünie. In De familiereünie is het de bedoeling dat Paul Malegarde zijn zeventigste verjaardag viert. Als hij onverwacht een beroerte krijgt, komt alles in een ander daglicht te staan. Parallel met de alsmaar stijgende waterhoogte van de Seine en de onvoorstelbare schade worden de achtergronden en goedbewaarde geheimen van bomenman Paul en zijn voorliefde voor wijlen David Bowie, zijn vrouw Lauren en haar voormalige vriend Jeff, de homoseksuele zoon Linden en zijn vriend Sacha, zus Tilia met haar dochter Mistral en ex, nichtje Candice langzaam, maar zeker uit de doeken gedaan.

Verreweg de meeste aandacht gaat uit naar de wereldberoemde fotograaf Linden die zijn fashion week in het door water geteisterde Parijs geannuleerd ziet worden, unieke kansen krijgt de gevolgen van de overstromingen met eigen ogen te zien en met camera vast te leggen. Belangrijker dan de foto’s is de zorg voor vader Paul die goeddeels op Lindens schouders terechtkomt. Wat hoort en begrijpt Paul nog van de wereld om hem heen? Zijn het zijn laatste dagen en moet de bekentenis van Lindens homoseksuele voorkeuren dan toch eindelijk gedeeld worden? Scenario’s voor een nachtmerrie, overladen met details over de Franse hoofdstad, culinaire gewoontes, bomen en muziek. Een rijk uitgevoerde roman van de eersteklas verhalenvertelster Tatiana de Rosnay.

Over de auteur

Tatiana de Rosnay is de auteur van Haar naam was Sarah, waarvan al meer dan anderhalf miljoen exemplaren werden verkocht in Nederland en Vlaanderen. Voor de roman Die laatste zomer ontving zij een Gouden Boek. In 2016 verscheen Manderley voor altijd, een roman over Daphne du Maurier, die werd genomineerd voor de prestigieuze Prix Goncourt de la Biographie. Meest recentelijk verscheen de novelle Obsessie.