Matthew Parker – Daydreamer

Matthew Parker heeft dan wel de opvolger van Adventure (2016), Daydreamer uitgebracht na een Kickstarter campagne. Zijn website is nog vol van zijn vorige album. Marketing is duidelijk niet het sterkste punt van hem en zijn label Dröm. Ik noem Matthew Parker altijd de hofleverancier van Seven FM, waar ze behoorlijk weg zijn van de radiovriendelijke deuntjes. In Amerika noemen ze dit al dance en EDM, maar het is gewoon mid-tempo synth pop, waarvoor niemand de dansschoenen aantrekt.

Het vlotte Good Memories (over onvergetelijke momenten in ons gekke leven) en Breathe gingen de album release vooraf. “I’m never gonna leave your side/Whatever battles you fight/So set your fears aside/Just breathe/Keep your head up you’re never alone/When you’re lost and/You’re farthest from home/I’ll be there, don’t be scared/Don’t you know? you’re never alone/Just breathe.” Dromen en angsten gaan hand in hand in opener Alice (in wonderland?). Matthew’s vocalen zijn er 100% uit een vocoder. All I’m After kabbelt voort. 

Gastoptredens zijn er van Holly Starr in het catchy Paradise, Landry Cantrell in Lucid en hip-hopper Austin Lanier in het met synthetische strijkers opgevulde mee-knipliedje Every Other Day. Blue Diamonds is vol gemeenplaatsen rond de koning van de jungle. Funky invloeden zijn er op Let Ü Go, reggae in Braver. Lately en Find ü kunnen ermee door als synth pop. Legends (‘we are legends in the making’) is zo obligaat, dat de skip knop snel aangeklikt is. Bittersweet (memories over een vriendinnetje) en I Miss Ü over verloren liefdes leiden naar de afsluiter Time Stands Still. 16 goede tracks uitbrengen is een te hoge ambitie gebleken. En waarom Parker nog steeds in het christelijke muziekwereldje opereert, is me een groot raadsel. Of zouden er nog christen-tieners zijn die echt alleen maar naar CCM luisteren?

[spotify spotify:album:0YFwILd7BfZdEimIslxHse ]