Kevin Max – Romeo Drive

Romeo Drive, de nieuwste creatie van Kevin Max, is een synth / electronica project, diep geworteld in de 80’s en SciFi boeken. Kevin Max maakte het samen met synth wizz kids Service Unicorn (Chrys Anthemum en Dan D. Lion), in 2015 al goed voor de gezamenlijke, maar slecht verkijgbare EP Same Wavelength. In aan Tron van Daft Punk doen denkende 2079 meldt het alter ego Romeo Drive zich. Hij is op zoek naar God, merkt dat er ook dan muziek is om mensen te verbinden. Om antwoorden te vinden moet Romeo Drive bondgenoten zoeken om de Wicked Witch of West vinden. Het existentiële R U a Spirit? is een kort liedje vol emotie en pit. Gas gaat terug naar de new wave sound van Depeche Mode uit de vroege jaren ’80 met analoge synths in Arms of Orion en Are Friends Electric?

Connection = communication klinkt het in Pretend to Dance (I’m Not a Mannequin), gevolgd door het nog langzamere titelnummer. Dieper en dieper grijpt Max terug. Na The Unicorn met een vertelling covert hij de Joy Division song Love Will Tear Us Apart.

Op de versie die via Amazon / Apple, etc. wordt verkocht, is The Listener de hele fijne afsluiter. Als je het conceptalbum via Kevin’s website beluistert, krijg je er nog een cover van ruim één minuut als uitsmijter bij van Ba Ba Ba Ba van de Seventy Sevens, origineel op hun 1984 All Fall Down LP.

Als tiener heb ik nummer talloze malen gedraaid! Gelukkig heeft Spotify ook een oplossing voor niet meer afspeelbare cassettebandjes). Jammer, dat deze cover niet helemaal gereleased kon worden.
[spotify spotify:album:4HehXtKWVLR0iAGZRcePVb ]