Evanescence – Synthesis Live (blu-ray + audio album)

Eind 2017 bracht Evanescence het album Synthesis uit met 16 bekende hits van de rockband in een nieuw arrangement met een orkest. Een concerttour volgde, ik was bij het optreden in Afas Live in Amsterdam eind maart 2018. Na een Pledgemusic campagne onder crowd funders kwam in oktober 2018 de DVD of blu-ray Synthesis Live van het 3 november 2017, vlak vóór de release van Synthesis opgenomen concert in het Grand Theater, Foxwoods Casino, Connecticut opgenomen concert. Amy Lee schittert achter de vleugel en vol stembeheersing bij de microfoon. De instrumentalisten van Evanescence zitten gitaar en bas te spelen omgeven door orkestleden.

De beeldkwaliteit van het in 4K kwaliteit opgenomen concert is doorgaans goed. Soms merk je het zoeken van de camera crew naar een juiste scherpstelling en positie. Bij de blu-ray valt me op dat met name de beelden waarin de drummer figureert niet synchroon lopen met de muziek. Op beelden waarin Amy zingt, is juist wel gezorgd voor synchronisatie. Alles is wel okay bij de uitvoering van het nieuwe nummer Hi-Lo. Als bonus video is trouwens de clip van het liedje opgenomen, daar met de zwierende violiste Lindsey Stirling in de bridge. Lindsey tourde in Amerika met Evanescence mee, maar was niet bij het concert in Connecticut.

De 5.1 DTS surround mix is een genot voor het oor. De arrangementen van David Campbell en dirigente Susie Seiter geven een vol, warm en ruimtelijk geluid. Op de blu-ray is 88 minuten aan muziek meegenomen, inclusief de bonus video. Geen achter de schermen, interviews, tourimpressie of andere extra’s.

Audio album
De armeluisoplossing, ‘gratis’ naar de audio editie luisteren op Spotify, kan sinds 14 december 2018. De audio CD is ook in combinatie met de DVD of blu-ray te koop.
[spotify spotify:album:12NBjimNnuWAP0OXIlwyrZ ]