Clean Bandit – What Is Love?

De Britse popliedjeshitmachine Clean Bandit bracht in 2014 het album New Eyes uit, waarop onder meer de knaller Rather Be met Jess Glynne te vinden is. Sindsdien heeft de band de hitlijsten gevoed met Disconnect (met Marina & The Diamonds), Tears (Louisa Johnson), Rockabye (Sean Paul & Anne-Marie), Symphony (Zara Larsson), I Miss You (Julia Michaels) en dit jaar Solo (Demi Lovato). Het ‘nieuwe’ album What Is Love? graait deze singles mee en blijft stilistisch aan de veilige kant. Niet verbaasd zijn juist Symphony de opener is.  Het springerige Baby met Marina & The Diamonds en Luis Fonsi, herkenbare sound in Mama met Ellie Goulding. Anne-Marie is terug met de soft-pop Should’ve Known Better, chill-tronica in Out at Night met KYLE en de Amerikaanse rapper Big Boi en reggae in Last Goodbye met Tove Styrke en Stefflon Don.

Craig David en Kirsten Joy zingen We Were Just Kids in. Clean Bandit kan blijkbaar iedereen verleiden voor een plek aan de microfoon. Zo hoor je Rita Ora in Nowhere (ook met reggae vibe) en Charli XCX in Playboy Style. Het verveelt snel, want bijvoorbeeld ALMA in In Us I Believe en Yasmin Green in 24 Hours zijn een herhaling van zetten, de intro op Beauitful goed voor een klik op ‘volgend nummer’ Met zo’n rij vocalisten van buiten het drietal op de hoes afgebeelde personen en de constatering dat je grofweg de helft van de nummers in de afgelopen vier jaar in de hitlijsten bent tegengekomen, rest de vraag wat What Is Love? toevoegt.
[spotify spotify:album:1MvF4ulZKH7SaDQs9rE5nc ]