TobyMac – The Elements

      No Comments on TobyMac – The Elements

Drie jaar na This is Not a Test is Tobymac terug met The Elements, dat werd voorafgegaan door de singles I Just Need U. en Everything, Twee jaar werkte de 53-jarige urban liedjesschrijver en zanger Toby McKeehan aan de nieuwe plaat. Vlot lopende urban, hapklare teksten over de worstelingen met onze neiging tot zonde en verkeerde keuzes, maar ook het vertrouwen op God en een hoopvolle toekomst. Veel electronica, minder handmatig blaas- en drumwerk en dat is een serieus gemis op dit album.

Zeker, de funk spat van Everything af. Zijn jongste protegée op Gotee Records is de 19-jarige Aaron Cole die mee mag doen op Starts With Me (met hergebruik van we’re one choice from together uit City On Our Knees (2010) en het swingende Edge of My Seat, dat wel wat weg heeft van Diverse City. Snelle raps kenmerken het verder mid-tempo It’s You. Reggae invloeden sieren Horizon (A New Day).

Hello Future is me net wat te licht uitgevoerde hip-hop. En de oproep mee te klappen is te goedkoop in Overflow. De meezwaai-song See The Light sluit dit consistente, maar voor mij niet meest memorabele Tobymac album af. Zet voor de vergelijking anders Tonight of Eye On It weer eens op.