Roosevelt – Young Romance

      1 Comment on Roosevelt – Young Romance

De Duitse Marius Lauber bracht als Roosevelt in 2016 een titelloos debuutalbum uit met hits als Night Moves en Fever. De nu 27-jarige producer en mixer voor bijvoorbeeld Rhye en Chvrches is terug met een tweede plaat, Young Romance. Prettig dansbare liedjes met funk, lekker lopende baslijnen retro toetsenpartijen. In juni was er de lead single Under the Sun. Het was voor mij de reden een ticket voor het concert dat Roosevelt 22 november in de Amsterdamse Melkweg geeft, te boeken.

Opnamen voor het album werden in Los Angeles gedaan. Chris Coady (Beach House, Grizzly Bear) produceerde het geheel tot solide synth pop met strakke up-tempo nummers als Take Me Back, Yr Love en Illusions. Vintage synthesizer sounds en Wham! achtige vocalen, bleeps en uplifting drumspel in Losing Touch. De variatie in arrangementen is een pre op dit vervolg, nostalgie en vintage hand in hand met 2018 sounds. Funky music in Pangea, George Michael lijkt voort te leven in Lucia.

In Better Days gaat het gas terug, hebben de gitaren aanvankelijk de boventoon. Gedurfd om dit bijna zes minuten te laten klokken. Vette funk dan weer in Shadows. Pump up the volume, tip ik daarbij.

Vintage synth in het rechttoe-rechtaan Last to Know, gevolgd door het met Ernest Greene (Washed Out), niet verwonderlijk weer een favoriet van Priest) vormgegeven chillwave Forgive en de pulserende afsluiter Getaway. Een dozijn heerlijke luister- en dansliedjes.
[spotify spotify:album:5G4mxirH7alU16NRfu29zN ]