Bart van der Schagt – Provinciewandelgids Limburg Zuid

De nieuwe Provinciewandellgids Limburg zuid, de zesde van de hand van wandelliefhebber Bart van der Schagt bevat 22 routes, in Limburg, ten zuiden van Sittard. Van 9-22km afstand, in steden, door dorpjes en verder veel buitenlucht in de bossen en heuvels van zuid-Limburg. Routes zijn veelal ook als Groene Wissel op bijvoorbeeld de wandelzoekpagina.nl te vinden. Zo liepen we zelf deze zomer de Groene Wissel Valkenburg. Bij elke route is duidelijk aangegeven wat start en finish zijjn, hoe de aansluiting met openbaar vervoer is, of je hond meemag en waar horeca onderweg te vinden is. GPS-track en topografische kaarten zijn online op de al genoemde wandelzoekpagina.nl te vinden.

Overzichtskaartje en heldere routebeschrijving met instructies zijn in het boekje opgenomen. De wandelgids is tenslotte rijkelijk voorzien van foto’s van de omgeving waar gewandeld is. Bart schoot de kiekjes zelf bij het (voor)lopen van de routes. Het begint alweer te kriebelen om naar Limburg af te reizen.

Over de auteur

(Wandel)Bart van der Schagt is de geestelijk vader van de zeer populaire wandelrouteseries ‘Groene Wissels’. Daarnaast is hij de bouwer van de internationale NS-wandelingen, productent van de NS-themawandelroutes en NS-wandelboekjes, wandeladviseur bij NS, Supporter van Bewegen en NS-wandelambassadeur. Meer info op www.wandelbart.nl of @wandelbart.