Amazon Prime Video en Netflix vergeleken op zoek naar specifieke films

Sinds november 2017 heb ik Amazon Prime en dus ook de beschikking over Prime Video. Ik schreef eerder over mijn ervaringen. Onze zoon nam in september 2018 het initiatief voor een Netflix Premium abonnement, wat me de gelegenheid gaf een eigen profiel met kijklijst aan te leggen. Waar we zo ongeveer de laatste Nederlanders zonder Netflix account waren en de eigen series het moderne tijdverdrijf van menig forens om me heen in de trein is, is het op filmgebied haast net zo’n beperkt aanbod als bij Amazon.

Kijklijst Amazon Prime video.Ik geef op voorhand mee, dat ik geen binge watcher ben, überhaupt weinig speelfilms zie, vanwege andere vrijetijdsbestedingen. Voor de vergelijking tussen de videodiensten van Amazon en Netflix ben ik op zoek geweest naar de 6 meest inspirerende wandelfilms. Die vind je bij geen van de platforms. De epische Bollywood productie Padmaavat bekeek ik op Prime. Een dergelijke film heb ik op Netflix nog niet aangetroffen. De tip om Baahubali te gaan zien is aardig, maar wordt niet op Netflix of Amazon aangeboden.

Kijklijst NetflixMuziekfilms of concertregistraties? Op ongeveer één hand te tellen. Recente titels, makkelijk kunnen zoeken of sorteren op verschijningsjaar? Niet dus. Hoewel de videotheek passé is, had dat concept zeker voordelen.

Op Prime heb ik een kijklijst met welgeteld 8 titels verzameld. Bij Netflix heb ik 14 films op de kijklijst gezet. Het is me duidelijk, dat ik niet tot de doelgroep van deze streaming video aanbieders hoor. Voor Amazon Prime is het wegvallen van verzendkosten voor de vele te recenseren artikelen de reden om jaarlijks een bedrag te betalen, voor Netflix delen we de kosten in het gezin. Vrouw en kinderen zijn veel kijklustiger dan ik.

Zie ook: