Knars – From the Madhouse

      No Comments on Knars – From the Madhouse

Het nieuwe album van Knars (voorheen: Knarsetand en Quibus) rond zanger Martijn Holtslag is een rauwe mix van reggae invloeden, in your face rock, dubstep, noise en vooral verwrongen gedachten. Met de toetsenist is hij het enig overgebleven bandlid van de oude bezetting. Knars is nu naast Holtslag, Arjan Houwers, trompettist Lauran Neerincx, Noah Ralph en trombonist Isaac McCluskey (Roots Rising, Heavy Faces), Daan Leever en Alsof Holtslag zo uit de GGZ instelling De Brinkgreven in Deventer is komen aanlopen voor de opnamen van From the Madhouse, getuige titels als Bad Trip, Dragging Me Deeper, Delirious en Numb it Down. Muziek voor als je echt een baaldag hebt. Op 20 september kwam een eerste video rond Blood on my Mind uit, waarbij Holtslag wraak neemt op zijn gemene manager, gespeeld door niemand minder dan Harry Piekema (ken je vast nog als AH filiaalmanager Van Dalen, zijn eigen theatershow of als verteller van de film De Nieuwe Wildernis).

Overigens waren het ongepolijste Bad Trip en Fuckup vorig jaar al de kennismaking met het vernieuwde Knars(etand). Zinloos geweld waar Martijn zelf slachtoffer van werd, inspireerde tot het liedje. In de videoclip zit hij bont en blauw geslagen in een badkuip van zich af te schreeuwen wat voor ellendig wrak hij is. DJ Koko Kelly (De Tropen) in het opzwepende Psycho Let’s GoNo Tengo Dinero is psychedelische muziek met Zuidamerikaanse inslag. Weg is de zonnige festivalmuziek van 2014, welkom in het gekkenhuis.

Loops dragen She Twisted, Push It to the Limit is een aanslag op je uithoudingsvermogen. En aangekomen bij het 13e nummer, wat een pech ook, klinkt het I’m Not Gonna Get Out. Dit visitekaartje From the Madhouse houd kan ik productioneel en conceptueel waarderen. Wel onthoud ik goed wanneer ik deze ‘alle 13 goed’ collectie aanzet.