Color Theory – The Majesty of Our Broken Past

Voor Brian Hazard was het de afgelopen paar jaar zoeken naar geschikte verdienmodellen voor zijn synthpop / pianopop act Color Theory. Via het Patreon platform steun ik hem met $1 per maand en heb er in ruil oude Color Theory albums, nieuwe singles, remixes en rariteiten voor gekregen. Samen met 144 andere ‘Patreons’ zorg ik zo voor een stabiele inkomstenbron. Brian experimenteert verder met marketing via Spotify en Lens, zat even op het spoor om alleen nog maar singles uit te brengen via Bandcamp, etc. maar kreeg van zijn fans toch voldoende vertrouwen een 10e studioalbum, The Majesty of Our Broken Past, uit te brengen.

Veel liedjes kende ik al, hoewel elk liedje toch door de productionele herziening ging om goed genoeg bevonden te worden voor dit conceptalbum. Muzikaal is het synthwave gedoopt. Een precieze definitie van dit subgenre ontbreekt, maar Hazard hint op de vierkwartsmaat, arpeggio’s, drumcomputer en Simmon fills met inspiratie uit 80’er jaren bands als Heaven 17 en Information Society. Voor wie al langer Color Theory materiaal beluistert: je moet het ditmaal zonder pianopop, ballads of EDM doen. Het felgekleurde hoesontwerp is van Sam Todhunter.
https://www.youtube.com/watch?v=iJFwU9FZF_k
Een negental lekker lopende tracks als The Fifth of July (the morning after), In Space, No One Can Hear You Cry en The Future You is Forever met nostaligie en mijmeringen. Vocaal zijn Brians stembanden nog steeds puik. Speelser is het ritme van In Motion en mysterieuzer het intro van Deathwish. Paradoxen in overvloed op deze collectie, tot en met afsluiter The Past is Yet To Come aan toe. Prima werk!
[bandcamp width=400 height=439 album=685948808 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]