Boris O. Dittrich – Barst

Als cadeautje tijdens de Spannende boekenweken 2018 kreeg ik Barst van voormalig politicus Boris Dittrich. Een misdaad in het Vondelpark tegen de achtergrond van de 18-jarige Lilian Lely die meedoet aan een RTL talentenjacht en de vraag hoe oprecht je bent en blijft rond een beoogd goed doel voor de inzet van jouw talent. De harde TV-wereld, de invloed van social media en de aantrekkingskracht van een jong meisje, geld en het schimmige van het Amsterdamse Vondelpark waar niet alleen gefietst en de hond uitgelaten wordt. De korte hoofdstukken zijn in de tijd verdeeld over ‘voor de moord’ en de zoektocht naar de dader(s). Dittrich bouwt gelaagdheid en verdachtmakingen in. En natuurlijk is het slot pas de plek om tot een ontknoping te komen. Een aardig werkje om tussendoor te lezen.

Over de auteur
Boris O. Dittrich (1955) werkte als advocaat in Amsterdam, als rechter in Alkmaar en was jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, in New York en Berlijn. Eerder publiceerde Dittrich de thrillers Moord en brand en De waarheid liegen, die enthousiast werden ontvangen. Bij Uitgeverij Cargo verschenen W.O.L.F. (verkozen tot Beste Nederlandstalige thriller van 2016 door VN Detective & Thrillergids) en Halszaak.