Lauren Daigle – Look Up Child

      No Comments on Lauren Daigle – Look Up Child

Na haar debuut How Can It Be in 2015, tours in de afgelopen tijd, in 2016 al een eerste kerstalbum, is de Amerikaanse zangeres Lauren Daigle (1991) terug met een krachtig vervolg: Look Up Child. Zou het toeval zijn dat opener en 2e single Still Rolling Stones op Rolling in the Deep (2011) van Adèle lijkt? De mix van soul en gospel is trefzeker, de productie doordacht. Ook al zingt ze “This girl ain’t going anywhere” in This Girl, heeft ze ervoor al redding aangeboden in Rescue en wil ze haar identiteit als christen niet onder stoelen of banken steken. Reggae invloeden laten je in beweging komen op Your Wings (schuilen bij God geeft zoveel veiligheid). Haar nieuwe single, You Say, is aanstekelijk.

De power ballad, waarbij piano, strijkers en computerdrum niet geschuwd worden, Everything, klinkt breekbaar. Zo’n melodie die blijft hangen. Piano draagt ook de ballad Love Like This. Adèle denk ik opnieuw bij het titelnummer, een vette R&B track. Losjes klinkt het Losing My Religion, nee geen cover van REM, wel een eerlijke uiteenzetting van hoe onecht een slechts religieuze voorstelling van zaken kan zijn. Als je relatie van God ontdaan is van het vernislaagje religie, wat blijft er dan over?

Daigle continueert met de ballads Remember en Rebel Heart (het rebelse hart moet zich overgeven om door God tot woning gemaakt te worden). Pianospel begeleidt Inevitable, dat wat eenvoudig klinkt. Een zeseneenhalve minuut eigen versie van de klassieker Turn Your Eyes Upon Jesus (The Heavenly Vision) uit 1922 maakt het 13-tal liedjes compleet. Liedjes om mee te zingen en je eigen te maken.