Runrig – The Ones That Got Away

Na een carrière van meer dan 40 jaar houden de mannen van de Schotse celtic / rockband Runrig ermee op. Als bijzondere zwanenzang hebben Rory MacDonald, Calum MacDonald, Malcolm Jones, Bruce Guthro, Iain Bayne en Brian Hurren The Ones That Got Away opgenomen. Het is een collectie van 13 Engelstalige en één Gaelic liedje, bedoeld om de toegankelijke mainstream kant van de band te benadrukken in plaats van de voorliefde voor Schotse volksliedjes in een festival-ready rockjas. De liedjes waren eerder B-sides en onbekendere liedjes. Calum Malcolm die in 1991 The Big Wheel (mijn kennismaking met de band) en in 1993 Amazing Things produceerde om ook The Ones That Got Away te verzorgen. In opener en als single uitgebrachte Somewhere is Julie Fowlis ook achter de microfoon te vinden.

Het afscheidscadeau klinkt inderdaad speels en toegankelijk. Nog een paar concerten in The Final Mile tour en dan zit het erop. Het ga ze goed.