Peter Levink – Oma

      No Comments on Peter Levink – Oma

Oma is een alleraardigste vrouw die geen vlieg kwaad zou doen. Als ze op haar wandelingen buiten het verzorgingstehuis in het plaatselijke winkelcentrum een groep hangjongeren aanspreekt op hun gedrag is de ergenis van hun leider Lijpie gewekt. Hij heeft een hekel aan bemoeizuchtige ouderen, ook wanneer ze gewoon een praatje willen maken. Ze slaat de waarschuwingen in de wind, wat haar duur komt te staan. Een turbulente week op de onverwachte verdwijning van Oma volgt. Met man en macht speurt de politie in de omgeving van het tehuis. Een echt stoere jongen in de groep rond Lijpie, Hugo, zorgt voor een eerste doorbraak in het verhaal door een cruciale opdracht niet uit te voeren. Wie denkt dat daarmee de zaak snel gesloten is, de daders achter slot en grendel zitten en Oma weer thuis achter de geraniums, heeft het mis. De thriller OMA is vlot geschreven, heeft veel wendingen, en boeit tot het einde. Het perspectief wisselt van oma zelf en de alwetende auteur buiten het plot. Straattaal voor de conversaties met de jongeren en netjes Nederlands voor die tussen volwassenen gaan hand in hand. Helaas was het eind taalkundig minder verzorgd. Ik zag er nog enkele spel- en stijlfouten. Desondanks heb ik OMA met plezier gelezen en getipt aan de rest van ons leesgrage gezin.

Over de auteur
Peter Levink is een gepassioneerd fotograaf, organisator van de eerste vijf edities van de Kennedymars Hengelo en verhalenschrijver. Zijn vlotte en ongeremde schrijfstijl zorgt ervoor dat de lezer zich nooit verveelt. Zijn booek OMA uit 2016 is uit het leven gegrepen en gebaseerd op een gebeurtenis waar hij getuige van is geweest.

Oma kreeg ik cadeau na het voltooien van de vijfde Kennedymars Hengelo in juni 2018.