Chicane – The Place You Can’t Remember, The Place You Can’t Forget

The Place You Can’t Remember, The Place You Can’t Forget, de paradoxale titel van de nieuwe plaat van Chicane, ofwel de Brit Nick Bracegirdle is de vlag op de zevende lading met dromerige EDM als in opener Running to the Sea en de eerder als single verschenen Gorecki met zangeres Hannah Robinson die in het verleden liedjes schreef voor onder andere Sophie Ellis-Bextor, S Club 8, Geri Halliwell, Sugababes, No Angel en Ladyhawke.

Ook Serendipity met Tracey Ackerman is als single uitgebracht. Tracey’s vocalen doen me denken aan Jon Anderson (Yes). Meer stompend is A Love That’s Hard to Find. Geen wonder dat hiervan een EP met 6 remixes van is. De soundscapes Chord-Less Yacht en Rainbow glijden voorbij. Nirvana heeft een beat die uit de prille house jaren begin jaren ’90 stamt. Moddervette synth basses luiden Judder in. Meer geschikt voor de dansvloer is I Came Here For You, hoewel de laaggestemde vocaliste zenuwachtig klinkt. Het ontspannen doorstappende Ten Deep leidt alweer naar de prima afsluiter met een mannelijke vocalist, Fear I Must First Let You Go. Geen album vol hoogvliegers, aardige tracks daargelaten.

Het is alweer twee decennia na Saltwater, de kraker met Moya Brennan, waarvan overigens onlangs weer eens een nieuwe remix – ditmaal van Sebastien) uitkwam. Leg daar bijvoorbeeld de extended mix van Gorecki tegenaan en je mag serieus nadenken over de muzikale progressie in al die jaren.