Snow Patrol – Wildness

Alles leek in kannen en kruiken. De megahit Chasing Cars kon niet meer stuk. In 2011 Fallen Empires gevolgd door een tour. Ik mocht Snow Patrol in Düsseldorf live zien. En daarna zeven jaar niets. Voorman Gary Lightbody had een behoorlijke alcoholverslaving en is pas de laatste twee jaar clean. De Schots-Noordierse band hervond zichzelf en begon aan de opnamen van Wildness dat in mei 2018 uitkwam. In opener Life On Earth is er de vertwijfeling: waarom is het leven zo lastig. Kop op, Don’t Give In!

Heal Me en ontwijk de verleidingen die als moderne Sirenen overal op de loer liggen brengt de luisteraar naar de tweede lead single, Empress. Akoestische gitaren als basis met uiteraard een volledige pop/rockband begeleiding verderop in de liedjes.

Met het pulserende A Dark Switch gaat de band het publiek inpakken, hoewel de strijkers waarschijnlijk thuisblijven. Lightbody klinkt gevoelig achter de piano (overigens heel eenvoudig toetsenspel) in What If This Is All The Love You Ever Get? Elektronische drums en een wat oosters percussiepartijtje kleurt A Youth Written in Fire. Soon, Wild Horses en Life and Death passen weer in het patroon een op akoestisch gitaar gecomponeerd en gespeeld liedje te verrijken met drums uit een doosje, intrigerend basspel en oprukkende elektrische gitaren. Falset stem als afwisseling houdt de liedjes breekbaar en niet te gelikt.

Op de deluxe editie van Wildness zijn alternatieve, akoestische versies van Life On Earth, Don’t Give In, Heal Me, What If This Is All The Love You Ever Get? en Soon opgenomen. En nu nuchter blijven en de musen koesteren!


[spotify spotify:album:7CGzC8FDgpAMyp36T7yyEa ]