Monica Wesseling & Flip van Doorn – Het Mooiste Nederland

Wandelverslagen blijven boeien, zeker als ze een mooi landschap betreffen of een route beschrijven die je zelf ook gelopen hebt. De zaterdagbijlage van dagblad Trouw biedt al jarenlang een podium voor bekende en minder bekende schrijvers die hun tochten verslaan. In Het mooiste Nederland is een collectie van 60 routes opgenomen die van noord naar zuid alle provincies aandoet. Auteurs als Flip van Doorn, Monica Wesseling, Kees de Vré en Beatrijs van Oorschot zijn merkbaar blij de waddeneilanden, De Rottige Meente in zuid-Friesland, ‘mijn’ Reestdal, of het Limburgse heuvelland vol kastelen te vatten in woorden. Routeschetsjes en een indicatie van de afstand, helaas niet bij alle tochten, vormen de illustraties. Woorden moeten het ‘mooi’ beschrijven, waar online in blogs of in fotoboeken de beeldtaal gebruikt kan worden. Een website met de routebeschrijvingen, GPS bestanden of juist wel foto’s bij de gemaakte wandelingen was waardevol geweest. Wel is de uitgave smullen voor de liefhebber van een lekkere wandeling die nog inspiratie zoekt. Nederland is een prachtig wandelland.