LEIF – Scandinavian Melancholy

De Noorse producer Leif Haaland heeft in april onder zijn artiestennaam LEIF de EP Scandinavian Melancholy uitgebracht. Een achttal synth pop deuntjes die in de woorden van de Noor zelf: “the yearning for something you never had, the longing for that which never happened.” zijn. Intimiteit, verkenning van bisexualiteit en conversatieve christenen, zoeken naar geliefden en verloren dromen, kortom schoonheid, melancholie en kwetsbaarheid op een bedje van elektronica. “Boys who want love. Girls who want freedom.” draait de traditionele perceptie om.

Daniel Tjäder (The Radio Dept., Korallreven) hielp met de productie van de doorgaans dansbare liedjes, Opvallend lekker is wat mij betreft Detroit. The World We Knew bevat een aantal frasen in het Noors. En een vrolijk fluitje begeleidt Neon Ethics als afsluiter,

[spotify spotify:album:3rNz0fl00ZKvmKX26YI1Er ]