Hawk Nelson – Miracles

De van origine Canadese pop/rock band Hawk Nelson maakt aanstekelijke liedjes. Zodoende stonden ze in 2017 op het podium van de EO Jongerendag. Ik volgde de band voornamelijk in de eerste helft van dit decennium van Hawkology (2010), Crazy Love (2011), The Songs You’ve Already Heard (2012) en Made (2013).  De punk rock zoals dat destijds met collega’s als Stellar Kart populair gemaakt werd in christelijke kringen, werd gaandeweg verruild voor pop. Het album Diamonds (2015) vond ik blijkbaar niet interessant genoeg om te bespreken, hoewel het behoorlijk in de prijzen gevallen is. De band bestaat momenteel uit Jonathan Steingard (zang, gitaar), Daniel Biro (bas), Micah Kuiper (gitaar, inderdaad Nederlandse voorouders) en David Niacaris (drums). De mannen zijn terug met Miracles. Voor de lead single He Still Does (Miracles) werd een videoclip in IJsland opgenomen.

Het samen blijven als groep en gáán voor een nieuwe plaat moest opnieuw bevochten worden. En dan blijft ook wel het gevoel hangen dat je liedjes al eens eerder hebt gehoord. Dat geldt zelfs voor de deuntjes op Miracles zelf. Als Never Runs Dry op Right Here With You volgt, denk je echt even dat je per ongeluk zelf op repeat hebt geklikt. Parachute en Crooked Lines zijn nog enigszins introspectief en grauwer te noemen. De andere liedjes barsten van het optimisme en bemoedigingen. De heren spelen op veilig. Onschuldige muziek die na vijf of tien jaar niet als memorabel zal gelden.