My Indigo – My Indigo

Sharon den Adel, zangeres van Within Temptation, heeft met My Indigo nu ook een solo uitlaatklep, naar eigen zeggen om dichter bij zichzelf te blijven. Als My Indigo zal ze voor Within Temptation gaan openen bij de komende tour, de band laat ze zeker niet in de steek. Als resultaat van twee jaar schrijven en verkennen van wat aan liedjes zou passen, is 20 april het titelloze debuutalbum uitgekomen. Daarin is het proces van juist een writer’s block voor een nieuw Within Temptation album en persoonlijke strubbelingen verwerkt. Zoals gebruikelijk dit decennium is de release voorafgegaan door een aantal lead singles, zodat het publiek alvast kon wennen aan het sterk van Within Temptation verschillende geluid: My IndigoOut of the Darkness, Crash and Burn, Someone Like You en als laatste Where is My Love.

Nee, My Indigo is geen hippie album. In Where Is My Love is er een ijzersterke power ballad, waar je moeiteloos de gitaristen uit Within Temptation bij kunt verzinnen. Er is mid-tempo synth pop in Black Velvet Sun en Indian Summer om mee te zingen en Crash and Burn, waarvoor een predikant als aftrap uit het Oude Testament citeert dat God een weg gaat banen in de woestijn. Aanstekelijke melodielijn!

Een zoet reggae arrangement siert Someone Like You. Viool en gitaar introduceren Star Crossed Lovers, qua melodielijn typisch een Den Adel song. Sprankelend pianospel onder Lesson Learned met verderop scherpe uithalen en plagend synth werk. De mid-tempo afsluiter Safe and Sound leunt op synths. Een prettig tiental liedjes met prima productie.