Kylie Minogue – Golden

In de aanloop naar het nieuwe album Golden bracht de Australische popzangeres Kylie Minogue de single Dancing uit. Anders dan je zou vermoeden, gaat de tekst juist over de dood. En dat tekent het ‘twisted’ karakter van het album. Niet alleen gelikte pop en zorgeloze deuntjes, maar evenzeer A Lifetime to Repair en Lost Without You. O, en dacht je dat op de 12e plaat van deze alweer 30 jaar meedraaiende artieste elektropop de overhand zou hebben, helaas. Countrypop is het nieuwe formaat, maar dan wel met een nadrukkelijke EDM laag erover om je niet helemaal naar je metalen beker en vossenstaart te laten grijpen en te gaan line dancen.

De productie is vlakjes en bij vlagen eentonig. Want of je nu Stop Me From Falling, Golden of Every Little Part of Me aanzet, is het lastig verschillen te vinden. Voor het eerst sinds Impossible Princess  (1997) schreef ze mee aan elk liedje. Gas terug naar Sincerely Yours, een mid-tempo track. Yeeha! Met One last Kiss gaat het weer in galop verder. Het blokje ongecompliceerde nummers wordt afgesloten met Live A Little. Per auto verder, in een Shelby ’68 graag – niet toevallig ook het geboortejaar van de kleine Australische – met tokkelend gitaartje en daarna Radio On. Heel even ontwaar je Dolly Parton aan de start van Love, maar het is toch echt Kylie die je meeneemt in het derde deel van het maar liefst 16 nummers tellende album. Rollin’ en Low Blow laten je handenklappend achter. Prima muziek voor een lange rit naar je vakantieoord. Geen uitschieters of memorabele liedjes.