Jen Ledger – Ledger (EP)

      No Comments on Jen Ledger – Ledger (EP)

De van Britse origine Jen Ledger is sinds 2008 de met frontman John Cooper meezingende drummer van de Amerikaanse hardrock band Skillet. Ze heeft de band niet achter zich gelaten, maar vrijdag 13 april wel een solo EP uitgebracht. Op de komende tour van Skillet zal ze het voorprogramma verzorgen. Haar 6 song LEDGER EP is uitgebracht bij Hear It Loud, het door John & Korey Cooper en Skillet manager Zachary Kelm gelanceerde label onder Atlantic Records. De nu 28-jarige dame heeft haar eigen geluid in het rockspectrum. Waar de 10 jaar oudere Fireflight leadzangeres Dawn Michele voor moederschap koos en dit voorjaar nog een solo worship album gaat uitbrengen, houdt Jen het bij wat steviger met electronica doorspekte poprock, ook wanneer John Cooper in Warrior aanschuift voor een duet. “Never give up, never back down, I will die before I bow”. Opbouwende teksten zonder al te diepgaand of origineel te zijn.

Producer Seth Moseley die ook werkte voor Newsboys, Francesca Battistelli, en For King & Country (de broers van Rebecca St. James die 26 mei op de EO Jongerendag optraden, zoals Skillet en Newsboys eerder op het hoofdpodium in Gelredome stonden) koos voor een geluid dat dichter tegen Lights en zijn andere referenties aanschurkt, dan bijvoorbeeld Flyleaf‘s Lacey Sturm haar soloalbum Life Screams uit 2016. Met Ruins is in een piano ballad voorzien en de stevige afsluiter Iconic is geprepareerd voor een remix contest.

[spotify spotify:album:4F8Wv1pdbgLiAOajJmZbA1 ]