Christafari – Original Love

De christelijke reggae band Christafari werd in 1989 door Mark Mohr opgericht. De groep maakte al veel albums, tourden over de hele wereld en zijn nog altijd springlevend. De laatste paar album wordt behoorlijk geleund op wat we in Nederland Opwekkingsliederen zouden noemen. Zo vind je relaxte reggae versies van Good Good Father, Surely Goodness en bijvoorbeeld What a Beatiful Name op het 13 april uitgekomen nieuwe album Original Love met alle 13 goed geproduceerde en onderling smaakvol verschillende arrangementen.

Gelukkig is de graai uit het Hillsong repertoire niet het enige wat de band heeft gebruikt om de 30 jarige carrière te bekronen. Naast Mohr is Avion Blackman op de meeste liedjes achter de microfoon te vinden. Andere vocalisten zijn Dillavou in het titelnummer, de Hawaïaanse band Kapena en David Fohe in Aloha Ke Akua en Kevin Kinsella op Your Beauty Chases Me. Tricky blijft nog altijd de grens tussen Rastafari en Christafari als de band gewoon liedjes als The Love of Jah blijft uitbrengen. Het zal ongetwijfeld als brug bedoeld zijn, maar de Rastafari overtuiging verschilt meer dan op accenten van het christendom.