Above & Beyond – Common Ground

Na weer een serie Group Therapy sessions en Acoustic (2014) en Acoustic II (2016), heeft het drietal musici, producers en toetsenkunstenaars Jonathan “Jono” Grant, Tony McGuinness en Paavo Siljamäki achter Above & Beyond weer een conceptalbum, Common Ground uitgebracht als opvolger van We Are All We Need (2015). The Inconsistency Principle, een ambient track opent de collectie van 13 liedjes. Vaste vocaliste Justine Suissa is in Naked, Cold Feet en Alright Now te horen. Eerst heeft oudgediende Zoe Johnston haar eigen hallelujah geschreven voor het lekkere My Own Hymn, “an ode to compassion, forgiveness and celebration of the self” aldus de zangeres in een interview met Billboard. Je hoort Zoe ook in Saharah Love en Always.

Nog zo’n veteraan vocalist voor Above & Beyond, Richard Bedford, is te gast in het dampende Northern Soul, Happiness Amplified en Bittersweet & Blue. Nieuw is de hooggestemde Marty Longstaff die het sprankelende Tightrope van zang voorziet. Halverwege is Is It Love? (1001) een instrumentaal intermezzo. Het titelnummer is ook instrumentaal en als dessert opgevoerd.

Een prima te verteren portie vocal trance met constant hoge kwaliteit, zoals ik dat van dit collectief gewend ben.