Gadgets getest: bluetooth receiver, USB laadstation en digitale weegschaal voor je reisbagage

De afgelopen tijd heb ik diverse handige gadgets getest voor leveranciers. Ik deel graag mijn bevindingen op mijn blog, niet alleen bij Amazon of op de website van de leverancier zelf.

Bluetooth 4.1 Ontvanger, higoing Bluetooth Receiver Mini Draadloos audio adapter met Stereo 3.5 mm AUX input voor huis Auto luidsprekersysteem

Bluetooth receiverDeze bluetooth receiver is klein en bevat voor de bediening twee knoppen. Een aan/uit knop en een multifunctionele ronde knop op het apparaat om de bluetooth verbindingen te resetten en de audioweergave te pauzeren of te hervatten. Pairing van de smartphone met de bluetooth ontvanger gaat soepel. De meegeleverde 3.5mm audio kabel is kort. Hopelijk is de afstand naar je speaker of hifi installatie lang genoeg, anders heb je een langere audiokabel nodig. Een micro-USB kabel zonder stekker is meegeleverd om je apparaat op te laden. Bedenk wel van tevoren of je hifi installatie een 3.5mm audio ingang heeft.

6-poorts USB station

2018-02-04 16.42.22Ik ben ongetwijfeld niet de enige met meer via USB op te laden gadgets (smartphone, sporthorloge, Kindle Fire stick, GPS logger, tablet, koplamp, speaker, enz.) dan stopcontacten. Dit 6-poorts USB laadstation verbind je met 1 stekker met een 220V stopcontact en je hebt veel ruimte en contactpunten gewonnen. Echt ruimtebesparend.
6-poorts USB stationHet pakketje van Awortek komt met een geaarde Europese 220V stekker. De 6 uitgangen leveren stuk voor stuk 5V/2A aan stroom om je gadgets mee op te laden. De gebruiksaanwijzing is meegeleverd, maar een en ander wijst zich vanzelf.

Luggage scales

Luggage scales in actionWaar vliegmaatschappijen een maximum stellen aan mee te nemen hand- of ruimbagage komt een weegschaal van pas. De reguliere weegschaal in de badkamer heeft als nadeel, dat grote erop geplaatst koffers het zicht op het display ontnemen. Weet je nog niet wat je meezeult. Epictraveller.co bood me onlangs een testexemplaar aan van een handig lichtgewicht elektronisch weegschaaltje die je in je hand kunt houden. Je knoopt het riempje om de koffer of reistas en tilt het geheel op. Het display toont direct het totaalgewicht. Ook kun je het tarra van de lege koffer of tas zonder bagage meten. Een enkele CR2032 3V knoopbatterij volstaat om langdurig plezier te hebben van dit gadget. Luggage scales tareHet kunststof lichtgewicht weegschaaltje kan ook makkelijk mee in de bagage om vóór vertrek van de terugreis het gewicht van de koffer na het inslaan van souvenirs te bepalen. Scheelt weer een rood hoofd bij de incheckbalie in het buitenland. £9.97 bij epictraveller.co.