Author – IIFOIIC

      No Comments on Author – IIFOIIC

De pop rock van Author doet me denken aan The Listening. Tien vriendelijke liedjes die bedoeld zijn om naar te luisteren en niet de mosh pit mee te vullen. De viermansband uit Minneapolis heeft IIFOIIC op Bandcamp aangeboden net als de beide voorgaande albums. Falset en een overdadig genruik maken Want na de sterke opener How Can I Know zwakjes. Veel informatie over de band of het album is er niet te vinden. Is It Far Or Is It Close met harmony zang en pianorock als basis lonkt naar Coldplay. Soft White maakt z’n naam waar. Daarna zowaar een steviger liedje, Calm and Clear (vlag dus anders dan de lading). Het gas gaat weer terug naar Smoke en een tokkelend gitaartje op het 6/8 Sonder. Een muzikale sfeerimpressie in How to Feel en een rustgevende piano in What Is Real. Een 7 minuten klokkende mid-tempo wave song Lost, Nothing to Hide om mee af te sluiten. Wow, eindelijk energie in een steeds intenser wordend arrangement! Ik vermoed dat het de onschuld achter de meeste liedjes is die ze wekenlang in m’n Yet to be reviewed afspeellijst hielden. IIFOIIC had wat spannender en meer eigen geluid mogen hebben. Tenslotte gun ik de band een betere marketing dan het wel erg onvindbaar zijn nu.

[spotify spotify:album:1FQV7uP6G5RFxODJ9nezpO ]