Sandra McCracken – Songs from the Valley

Na God’s Highway (2016) en Steadfast Live (2017) is de Amerikaanse singer-songwriter Sandra McCracken terug met de 7-song EP Songs From The Valley. In de afgelopen drie jaar is het album geschreven en nu op  Aswoensdag, 14 februari, aan de start van de veertigdagenperiode tot Pasen, Lent voor ingewijden, uitgegeven. Liedjes ter overdenking met klaagzangen, hoop en gebeden, McCracken’s eigen psalmen zo je wilt.

Op Songs from the Valley is electronische percussie en wat soundscapes toegevoegd aan de akoestische arrangementen. Producer Cason Cooley (Katie Herzig, Ingrid Michaelson) verdient complimenten, net als Sandra voor het zingend bemoedigen voor de diep menselijke ervaring in dalen te dolen en een uitweg naar het licht te zoeken. Ter overdenking tijdens de veertigdagenperiode / Lent heeft Sandra blogs bij elk liedje geschreven.

[spotify spotify:album:1kv20nppb2CdJLMMQ8D7AN ]