Maxcio hautik mobiele telefoon objectief getest

Zodra Amazon Duitsland / Nederland doorheeft, dat je forse kortingen hebt gekregen op te recenseren producten, wil het bedrijf je recensie op voorhand niet meer zien. De stap ervoor was het na het schrijven afwijzen, omdat het in het Nederlands geschreven was. Door Google Translate halen van Nederlands naar Duits werd dan vrolijk geaccepteerd. Het maakt het voor fabrikanten en verkopers niet makkelijker op hun producten voor het voetlicht te brengen. We weten als kopers namelijk allemaal hoezeer we onze aankoop baseren op de meningen van anderen. Gelukkig heb ik mijn eigen weblog, waar ik in alle vrijheid mag schrijven.

Hautik HD wide angle and macro lens unboxed 2Deze keer neem ik je mee door de testresultaten van de Hautik HD Wide Angle and Macro lens voor op je mobiele telefoon. Voor €9,99 krijg je een soort zwarte wasknijper en een tweedelige opzetlens die goed over de lensopening van je smartphone past. Ik heb het zelf getest met de Motorola Moto G5 plus. De inhoud van het doosje is een zwart opbergtasje, reinigingsdoekje, de ‘wasknijper’ en de lenzen, plus een handleiding. De lens draai je in de knijper, waarbij je kunt kiezen voor de groothoek- of macro-lens.

Sofas without wide angle lensIk heb op een avond half januari in een Brussels hotel wat testfoto’s geschoten. Sofwas with wide angle lensEerst zonder de groothoeklens gevolgd door eentje met vanaf exact dezelfde positie om het effect van de 20% extra ruimte die de camera kan opnemen te laten zien.

Close up without macro lensDe tweede test is die van de macro lens. De website laat mooie voorbeelden zien van close ups van insecten. Close up with macro lensIk heb het zelf gedaan met een doorkijke van de groothoeklens. Ook hier is de scherpte voor details met macrolens in vergelijking zonder opzetlens behoorlijk. De groothoeklens kan bijvoorbeeld in steden of bij bruggen handig zijn om meer (hopelijk alles) op de foto te krijgen zonder een panoramafoto te hoeven maken. De macrolens zie ik op wandelingen nog weleens gebruikt gaan worden bij het fotograferen van paddenstoelen, insecten, andere kleine dieren of bloemen aan takken of mijn pad kruisend.