Handsome Poets – Make It Better

Na 2015 was het wat stil geworden rond de Goudse jongensband Handsome Poets. En plots was daar half januari 2018 de 4-song EP Make It Better (1-3), dat qua opzet meteen aan de Jupiter trilogie van Blaudzun doet denken, waarvan de delen 1 en 2 uit zijn en de eerste single van deel 3 is verschenen.

Als voor Tim van Esch c.s. een full album er nog niet inzit, dan liever een EP uitserveren aan fans en de poppodia en festivals weer bij langs gaan. Want zodra Sky on Fire, Dance (The War is Over) of Call Back Tomorrow klinken, dan weet het publiek wat meezingen en -springen is. De positieve kijk op het leven houden de jongens vast in het titelnummer: “While people change and lose their faith. Keep up your head. It will make you feel better. Don’t let me down/ Don’t lose your faith. When darkness falls. We should make it better. Will you look at the stars tonight/ I promise I will too/ Believe in love is all that really matters…” Textueel geen hoogstandje of origineel, maar verpakt in een catchy pop tune klinkt het prima. Sterker nog, de vocalen en het deuntje doen erg aan Pet Shop Boys denken. En dat is geen schande.

Het tempo gaat meteen onderuit, er kan gezwaaid worden op Friends Don’t Lie. Synth pop in de Prince traditie, ofwel een sprong terug in de tijd in Easy. Hetzelfde tempo, maar dan net wat anders ingevuld is Miracle, dat al snel doorgaat als zo’n typische Handsome Poets pop rock song. Het kwartet maakt me benieuwd naar de delen 2 en 3 van de serie.